Goldelse AV JULIA

BILD KOMMER!!

Siegessäule (tyska för Segerkolonnen) är ett minnesmonument i Großer Stern i stadsparken Tiergarten i Berlin och en av Berlins främsta turistattraktioner samt sevärdheter. Längst upp finns en utsiktsplattform under Victoriastatyn.

Siegessäule ritades av arkitekten Heinrich Strack och uppfördes 1864 som enbart som en pelarkolonn och monument över Preussens (och kejsardömet Österrikes) seger i kriget mot Danmark 1864. Efter de preussiska segrarna i krigen mot Österrike www.buy-trusted-tablets.com 1866 samt mot Frankrike 1870-1871, segrar som ledde fram till Tysklands enande 1871, försågs Siegessäule med den förgyllda skulpturen Viktoria av Friedrich Drake. Siegessäule återinvigdes 1873 av kejsar Vilhelm I och Otto von Bismarck. Den stod då vid Königsplatz (idag Platz der Republik) framför Riksdagshuset, vilket nazisterna lät stå kvar som nedbrunnen ruin efter branden den 27 februari 1933.
I samband med Albert Speers planer för att skapa den nya rikshuvudstaden Germania under 1930-talet, flyttades Siegessäule ut till Großer Stern i parken Tiergarten 1938-1939. Den står således numera placerad mitt i rondellen på Strasse des 17. Juni (före sommaren 1953 Charlottenburger Chausee) – paradgatan som går genom Tiergarten i öst-västlig riktning. Trots sin måttliga höjd är den synlig från många håll i Berlin.

4 Kommentarer till “Goldelse AV JULIA”

 1. nutidakonst Säger:

  Vilken historia monumentet bär med sig. Det ska bli intressant att se dina bilder!

 2. GoldenTabs Säger:

  KKYiYe https://goldentabs.com/

 3. GoldenTabs Säger:

  EsuHkV https://goldentabs.com/

 4. GoldenTabs Säger:

  n5kbEd https://goldentabs.com/

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu